نامزد‌های سومین جشن تئاتر حافظ اعلام شد | رقابت مشهد در کنار غول‌های تئاتر ایران زمان اکران فیلم سینمایی پیش‌مرگ اعلام شد + پوستر بلیت تئاتر ۵۰۰ هزارتومان؟ | وقتی نظارتی بر قیمت‌گذاری بلیت تئاتر در مشهد وجود ندارد معرفی اعضای هیئت داوران چهارمین جشنواره رسانه‌ای امام رضا(ع) امین حیایی با فیلم کمدی کوکتل‌مولوتف در راه سینما‌ آغاز فیلمبرداری فیلم اودیسه نولان با بازی تام هالند، در مراکش شکوه سایه قلم با روایتگری عشق، دوستی، فلسفه و شعر | گزارشی از یک نمایشگاه نقاشی خط در نگارخانه رضوان نگاهی به مهم‌ترین برنامه‌های تلویزیون برای پخش در ماه رمضان و نوروز ۱۴۰۴ گفت وگو با جلال قیامی میرحسینی درباره آثارش با تمرکز بر مجموعه «ده چهره، ده نگاه» معرفی برندگان جوایز انجمن بازیگران سینما در سال ۲۰۲۵ رشد هنر سینما در مشهد نیازمند همراهی فیلم‌سازان است مروری بر بهترین بازیگران سینما در ۱۴۰۳ فصل دوم برنامه سپنج به مناسبت ماه مبارک رمضان، در شبکه نمایش خانگی نقش‌آفرینی عمر سای، آفریقایی‌تبار سینمای فرانسه، در سریال استخراج صفحه نخست روزنامه‌های کشور - دوشنبه ۶ اسفند ۱۴۰۳ صحبت‌های فریبا نادری درباره بازی در فیلم شوهر ستاره
سرخط خبرها

شکوه سایه قلم با روایتگری عشق، دوستی، فلسفه و شعر | گزارشی از یک نمایشگاه نقاشی خط در نگارخانه رضوان

  • کد خبر: ۳۱۸۳۴۸
  • ۰۶ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۳:۰۸
شکوه سایه قلم با روایتگری عشق، دوستی، فلسفه و شعر | گزارشی از یک نمایشگاه نقاشی خط در نگارخانه رضوان
نمایشگاه نقاشی خط بهاره برقچی و کاملیا نیک شعار این روز‌ها در نگارخانه رضوان برپاست.

ریحانه موسوی | شهرآرانیوز؛ نمایشگاه آثار نقاشی خط بهاره برقچی و کاملیا نیک شعار با عنوان «شکوه سایه»، عصر شنبه ۶ اسفند ماه گشایش یافت و تا پنجشنبه ۹ اسفند ماه ادامه دارد. علاقه مندان می‌توانند برای بازدید از آثار این نمایشگاه از ساعت ۹ تا ۱۳ و ۱۶ تا ۱۹ به نگارخانه رضوان مراجعه کنند. در این نمایشگاه چهل اثر کالی گرافی با استفاده از رنگ اکرلیک و ورق طلا، چرم و ورق طلا، رنگ اکرلیک و زمینه برجسته و ورق طلا دیوار نگارخانه رضوان را مزین کرده است.

در این نمایشگاه، آثار متنوعی به چشم می‌خورد. خطوط زیبا و پیچیده، با رنگ‌های مختلف بر روی بوم‌ها نقش بسته‌اند. هر اثر داستانی را روایت می‌کند؛ از عشق و دوستی گرفته تا فلسفه زندگی، شعر و آیه‌های قرآن. برخی از آثار ممکن است شامل اشعار معروف ادبیات فارسی باشند که با خطاطی هنرمندانه به تصویر کشیده شده‌اند.

پیشرفت هنر خوشنویسی در مشهد

کاملیا نیک شعار که از ۲۳سالگی خط نستعلیق را شروع کرده است، در حاشیه برگزاری این نمایشگاه گفت: آثار این نمایشگاه بیشتر شامل بداهه نویسی است. اما «وان یکاد» و شعر‌های مختلف مانند «دولت عشق آمد و من دولت پاینده شدم» نیز مابین آن‌ها وجود دارد. وی با اشاره به اینکه از سال ۱۳۹۷ نزد استاد کاظم خراسانی خط کوفی را آموختم، بیان کرد: پس از آن با استاد بهدانیان آشنا شدم و بسیار از تجربه ایشان استفاده کردم، زیرا بی دریغ هر آنچه را که می‌دانستند به ما آموختند. پس از آن با استاد اسفندیانی مشغول به آموختن خط معلی شدم و اکنون تمام این خطوط را کار می‌کنم. من از کودکی همیشه فکر می‌کردم که نمی‌توانم خوشنویسی کار کنم، اما وقتی چند بار به نمایشگاه‌های مختلف سر زدم، دیدم عشقی که به این هنر دارم مرا به سمت خود می‌کشاند.

این هنرمند معتقد است: خوشنویسی در مشهد بسیار پیشرفت کرده است، اما باید بهتر از این شود. او در این باره بیان کرد: مردم اصلا با این هنر آشنا نیستند و فکر می‌کنند خوشنویسی فقط نستعلیق با رنگ مشکی و قهوه‌ای است. بازار کار خوشنویسی در مشهد خوب نیست، زیرا تا مردم بخواهند متوجه شوند که ما برای هر تابلو چقدر تلاش می‌کنیم، زمان‌ می‌برد. اما در تهران، اصفهان و شیراز وضعیت کمی بهتر است.

نیک شعار بیان کرد: به نظر من ظهور فناوری‌های جدید مانند کامپیوتر، گرافیک و هوش مصنوعی هم چالش است و هم فرصت، زیرا کار دست با فناوری بسیار متفاوت است و کسی که مقداری به کار مسلط باشد، متوجه می‌شود کار دست است، یا هوش مصنوعی. وی با توصیه‌ای به هنرجویان جوان و تازه کار گفت: اگر به این هنر علاقه‌مند باشند در آن پیشرفت خواهند کرد؛ خوشنویسی رشته بسیار خوبی است و اگر دقت کنید مردم قدیم به خط کوفی می‌نوشتند و من اکنون می‌توانم آن خط‌ها را بخوانم. من کتاب‌های قدیمی را کاملا متوجه می‌شوم و این بسیار لذت بخش است.

به چالش کشیدن ذهن مخاطب با هنر کالی گرافی

بهاره برقچی دیگر هنرمند حاضر در این نمایشگاه که متولد سال ۱۳۵۶ است، با اشاره به اینکه نمایشگاه فوق حاصل چهار ماه کار من و همکارم است، که زیر نظر استاد علیرضا بهدانیان انجام داده‌ایم، گفت: در هنر کالی گرافی، بیشتر با حروف سر و کار داریم و شامل کلاف کردن حروف و گره‌هایی است که بین آن‌ها ایجاد می‌شود. مخاطب وقتی یک تابلو را می‌بیند، دوست دارد متوجه شعر یا متن کار شود. اما کالی گرافی ذهن را به چالش می‌کشد و مخاطب متوجه می‌شود که یک سری حروف است، اما متوجه متن نمی‌شود.

این هنرمند که حدود پنج سال است به هنر کالی گرافی مشغول و در خط ثلث، معلی و کوفی نیز فعال است، بیان کرد: استادان بزرگی همچون استاد کاظم خراسانی، علیرضا بهدانیان و... در مشهد حضور دارند، اما متأسفانه در این شهر از هنر به ویژه نقاشی خط چندان حمایت نمی‌شود. اگر مردم و مسئولان از آن پشتیبانی کنند، جای پیشرفت دارد و شاهد آثار بهتر و حرفه‌ای تری خواهیم بود. آثاری هم که در نمایشگاه‌ها به نمایش در می‌آید در مجموع خوب است، اما باز هم جای حمایت خالی است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->